May

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, bakanlığın yürüttüğü eğitim politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere bakan yardımcıları ve genel müdürlerin de katılımıyla 81 ilin millî eğitim müdürüyle Ankara'da bir araya geldi. Toplantıya Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener de katılım sağladı.

May

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı A Haber canlı yayınında, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

May

Müfredat hazırlık sürecinde çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca kamuoyunun görüşüne açılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredat taslağında, "bilgi aktarımı" odaklı öğretimden "tarihsel düşünme becerilerini" merkeze alan tarih öğretimine geçildi.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca, temel eğitim sosyal bilgiler müfredatına "dijital vatandaşlık", "siber zorbalık", "teknoloji bağımlılığı", "Kovid-19 salgını" ve "afetler" gibi konular eklendi.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca, kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, "fen bilimleri"ne yönelik dersler, öğrencilerin ilkokuldan itibaren lise son sınıf düzeyine kadar "bilimsel keşif" sürecine dâhil olabilmeleri için yeniden kurgulandı.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca, kamuoyunun görüşüne açılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan ve bütüncül eğitim yaklaşımını temel alan yeni müfredatta beceri odaklı yaklaşım benimsendi, sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkân sağlayacak yeni yaklaşımlar belirlendi.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.

Nis

Umut dolu yarınlarımızın mimarları, barışın ve kardeşliğin elçileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.#HEDEF

Nis

Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz iftar programında öğrencilerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyduk. Maddi ve manevi desteğini esirgemeyen değerli velilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarih sayfalarına "Çanakkale Geçilmez" yazdırmak için canı pahasına savaşan eli kınalı 15'lilerimizi ve çelik yürekli tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnet ile anıyoruz.

Mrt

Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yılında Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm İstiklal Kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kutlu olsun.

Şbt

On bir ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli #AsrınFelaketi olan yıkıcı depremin birinci yıl dönümünde, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, hep birlikte yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Okulumuzda bu amaçla saygı duruşu gerçekleştirdik.