SİVAS / MERKEZ - Durdulu İlkokulu

Kas

Ülkemizde ilk kez uygulanan ve saat 18.57'de gerçekleştirilen deprem tatbikatı sırasında bizler de evlerimizde  "çök, kapan, tutun" yaparak afetlere karşı hazırlıklı olmanın provasını yaptık.

Okulumuzda Ara Tatil Başladı

Okulumuzda ara tatil başladı.  Öğrenci ve öğretmenlerimizin verimli bir tatil geçirmelerini dileriz.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 84. yılında minnet, saygı ve özlemle okulumuz öğrencilerinin hazırladığı bir törenle andık. Öğrenci ve öğretmenlerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen tören büyük bir ilgi ile izlendi. Saat 09.05'te siren sesi ve akabinde istiklal marşının okunmasıyla başlayan anma törenimiz  çeşitli konuşma yazı ve şiirler ile devam etti. Ulu önderimize açtığı yol ve gösterdiği hedef için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.. 84 yıldır gözümüz yaşlı. Türk milleti 84. kez başın bir kez daha sağ olsun.

Kas

Hedef Sultan Şehir Okuyor projesi kapsamında okulumuzda okuma saati düzenlendi.

Kas

Okul müdürümüz  Yüksek Ünal başkanlığında okul aile birliği ve veli  toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıya katılım gösteren velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Kalbinde hissedenler ve yaşayanlar için Cumhuriyet Hürriyet demek Cumhuriyet Özgürce yaşamak Uygarlığa Çağdaşlığa  durmadan yılmadan koşmak demek . 99.Cumhiyet Bayramı'mız Kutlu ve mutlu olsun

Ekm

Okulumuzda Sultan Şehir Okuyor hedef projesi kapsamında okuma etkinliği gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuzda Yaşlılar Etkinliği Düzenlendi.

Mrt

Övün, Çanakkale, cihan durdukça övün!

Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün.

Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün,

Başına yüz milletin üşüştüğü yersin!

Bugün tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden biri olan Çanakkale zaferinin 107. yıl dönümü okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu programla  anıldı. Programda okulumuz ilkokul kısmında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca okulları arası Mehmet Akif Ersoy'e mektup yarışmasında il 3.'sü olan 5. Sınıf öğrencisi Yusuf Köse'ye ödülü takdim edildi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu programla kutlandı. Programda ayrıca ilkokulda düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması sonucunda dereceye giren öğrenciler:

Ana sınıfı ve 1. ve 2. Sınıf öğrencileri arasından;

1. İbrahim Çınar

2. Meryem Yılmaz

3. Kadir Buğra Bektaş

3. ve 4. Sınıf öğrencileri arasından;

1. Hamza Kaya Tımar

2. Reyyan Özbek

3. Nurhan Köse olmuşlardır.

Öğrencilerimizi tekrar tebrik ederiz.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla okulumuzdaki kadın öğretmenlerimizin gününü kutladık.

Mrt

01-07 Mart Deprem Haftası nedeniyle her yıl yapılan "Deprem Tahliye Yılı" İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2022 yılı "Afet Tatbikat Yılı" olarak belirlenmesi amacıyla bu yıl ülke genelinde saat 11.30 da yapılan tatbikat okullarımızda da başarıyla tamamlanmıştır. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuzda 2021 yılı enerji verimliliği haftası etkinlikleri öğrencilerimizle kutlandı.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Okulumuzda Coşkuyla Kutladık.

Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk'ün bizlere hediye ettiği bu kutlu günü bizler de okulumuzda coşku ile kutladık.

ORTAOKUL SAYFAMIZ İÇİN TIKLAYINIZ.